Sommarkonsert

Idag hade vi vår numera traditionella sommarkonsert. Det var många barn och vuxna som var pirriga och förväntansfulla inför att få visa upp allt de övat på så länge. Stora Salen var full av elever, lärare och föräldrar:

IMG_7960

Allra först var Michis, som visade eurytmi till en dikt:

Gabriel och Emma i klass nio gjorde också eurytmi tillsammans med Helena:

[wpvideo 6TPcsnB4]

Erika i klass tre var så modig och skicklig att hon vågade framföra ett klassiskt stycke på tvärflöjt, helt felfritt och mycket koncentrerat:

IMG_7983

Sedan var det dags för hela klass tre att spela flöjt. ”Vårens vind” spelade de så vackert, därefter gjorde de också eurytmi:

Klass två läste en dikt på TRE språk! Alla verkade kunna alla ord, fantastiskt! Sedan var det dags för ”hoppsa-steg-dans”:

Klass fyra framförde också eurytmi. Det här är väldigt svårt, det kan jag intyga. Eleverna klarade det med glans!

Och femmorna, de visade upp olika geometriska former som eurytmi:

Tre flickor i sexan hade bett att få framföra ett långt, fint stycke som de sjöng à cappella. Tänk så modigt! Det var väldigt vackert, och tänk att de hade lärt sig alla orden:

IMG_8042

Hela klass sex framförde också eurytmi:

Malte var konferencier, och det jobbet skötte han med den äran:

IMG_8059

Nu var det sjuornas tur. De var pirater allihop, och framförde eurytmi till tonerna av signaturmelodin från ”Pirates of the Caribbean”:

Och så var det Michis tur igen. När hon sjöng sin version av ”Min far” av Magnus Uggla tror jag inte ett öga var torrt i hela salen. Tyvärr filmade jag enbart, och kan inte lägga upp filmen här. Men jag har den, om någon vill se och höra!

Klass åtta framförde sedan sitt paradnummer från Eurytmifestivalen i våras, väldigt stämningsfullt och med full koncentration:

Maja, Emma och Michis sjöng så vackert ”All of me” tillsammans, samma sak där att jag enbart filmade dem tyvärr. Men fint var det!

Avslutningsvis sjöng hela kören två sånger: ”Rhytm of life” och ”We shall never, never die”. Vilket sväng! Det var en härlig känsla, där tog jag inga kort utan sjöng med kören.

Nu önskar vi alla en skön helg, och att vi ses på skolavslutningen på tisdag den 13/6 kl 10.00 i Stora salen!

/Maria