Sjudande aktivitet

Nu är det återigen en projektvecka på skolan. Alla klasser deltar och gör olika saker, nya konstellationer och spännande möten sker hela tiden.

Projektveckorna är en del i det medvetna arbetet för att stärka känslan av tillhörighet, trygghet och delaktighet för alla elever på skolan. Genom att delta i praktiska aktiviteter, både inom klassen och över klassgränserna, blir man mer säker, både på sig själv och på andra människor. Man får prova på saker man inte gjort förut, det blir ett resultat som stärker självkänslan och dessutom rör eleverna på sig mycket mer än vanligt och det gör att spontana möten uppstår.

Här följer en del av vad eleverna sysslar med just nu.

Klass ett tovar sittunderlag tillsammans med sin fröken Anna-Karin:

IMG_2609IMG_2616

En del gungar innanför det fina staketet som klass nio har gjort:

IMG_2618

Klass 2-3 håller på att göra en mur med stora stenar runt vårt äppelträd – ett Gravensteiner-träd. Det tar tid innan ett sådant bär frukt, men det växer fint:

IMG_2623

I klass fem är det trädgårdsskötsel och odling som gäller. De har sått olika växter uppe i klassrummet, och på den varma skyddade innergården vid gymnastiksalen frodas örter och kryddor av olika slag. Eleverna rensar, bygger spaljé och luckrar jorden så allt ska växa ännu bättre:

IMG_2595 IMG_2601 IMG_2603 IMG_2605

Klass sex har olika aktiviteter. Några provar broderi:

IMG_2591 IMG_2592

En del i klass sex syr waldorfdockor under Kikis ledning. Det är ett pilligt arbete som kräver stor koncentration:

IMG_2593

Klass 7/8 håller på med att göra film. De har fått skriva manus, filma och redigera. Här tittar de på ett färdigt alster. Föräldrarna ska få se alla filmer på en filmfestival nästa onsdag, efter det gemensamma föräldramötet:

IMG_2594

Utanför skolan är våren i full gång.

IMG_2624

IMG_2625

IMG_2626

 

Fyrorna är i skogen, vid Björnöbron. Där håller de på med så kallad färskslöjd tillsammans med sin fröken och vår träslöjdslärare Johan. De ska bland annat göra sälgpipor.

/Maria