Revolution!

I waldorfskolans kursplan läser man om de stora revolutionerna i klass åtta, när eleverna är ungefär 14 år, när pubertetens vågor börjar gå höga och man faktiskt SKA ifrågasätta och göra uppror!

I vår egen klass åtta har eleverna nu börjat arbeta med den amerikanska revolutionen. Boston Tea Party och The Stamp Act, vad vet ni om det?

De har fått göra löpsedlar om de dramatiska händelserna. Hälften av klassen fick bli amerikaner, den andra halvan engelsmän. Hur skulle det kunna ha rapporterats om samma händelse från två helt olika perspektiv?

   IMG_6342  IMG_6341 IMG_6346

Arbetsglädjen är stor, och vilka vackra, fyndiga och humoristiska saker de gjort!

Klart man är stolt då!

IMG_6353

För att ytterligare sätta sig in i hur det kan ha varit för de människor som kämpade mot förtryck och orättvisor, har de också fått skriva ihop en självständighetsdeklaration som riktar sig mot de regler för inköp på Liedl som visat sig vara nödvändiga för klassen…

Stolt läste Hampus upp alltsammans för mig, medan fröknarna skrattade förtjust:

IMG_6358

IMG_6359

Om ni undrar så skrattar faktiskt Anna så att hon nästan gråter!

Jag fick en härlig avslutning på en fin första vecka på läsåret. Vilken ovanligt harmonisk skolstart vi haft i år – hittills i alla fall! Alla, både barn och vuxna, verkar glada att vara här, det leks och skrattas för fullt överallt. Visst är vi trötta nu efter veckan, men det känns ändå väldigt roligt!

Trevlig helg!

/Maria