Resa till Romme

IMG_2562

 

Idag är det en spännande dag för de äldre eleverna: den årliga resan till Romme går av stapeln. Tillsammans med många av lärarna åker de buss upp till snön och härliga backar.  De kommer att vara otroligt trötta ikväll när de kommer hem!

På vår skola har vi mycket utevistelse, friluftsliv och idrottsupplevelser. Det är olika saker i olika klasser, t ex paddling, vandring och i klass 7 eller 8 brukar eleverna få segla med skolskeppet Ellen. Allt friluftsliv främjar samarbete, ger god sammanhållning i klassen och många glada och härliga minnen tillsammans som svetsar samman eleverna. Lärarna som organiserar och genomför resorna (mest idrottslärarna, Emma och Johan förstås men även klasslärarna) brukar vara utpumpade men lyckliga efter några dagar då de umgåtts med barnen dygnet runt. Det skapar starka, trygga relationer och är nog en del av förklaringen till att våra elever gärna kommer tillbaka till skolan för att hälsa på, vara med på avslutningar eller till och med jobbar här!

Idag är det alltså ovanligt lugnt på skolan! Vi hade hoppats på en häftig upplevelse på förmiddagen, då det är solförmörkelse mellan ca 10 och 12. Tyvärr kommer det att vara molnigt och kanske till och med regnigt. Vi kommer ändå att vara ute tillsammans på förmiddagen för att uppleva hur naturen håller andan när solen skyms av månen. Det är dessutom vårdagjämning – vårens första dag! Nu väger dygnet över mot ljuset!

/Maria