Projektvecka nästa vecka

IMG_3625

Känner ni igen den här platsen på skolgården? Passa på att titta riktigt ordentligt på den innan måndag, för sedan blir den aldrig mer sig lik…

På måndag börjar höstens projektvecka. Temat är vatten, och vi har bjudit hit Nigel Wells från Virbela Ateljé, som jag berättade om i förra inlägget. Under hela nästa vecka kommer alla elever i skolan att på olika sätt lära sig om, bekanta sig med och utforska det ämne som är grundläggande för hela vår existens: vatten. Genom föreläsningar, experiment och olika workshops kommer förståelse och känsla för vattnets egenskaper och beteende att fördjupas, och dessutom kommer eleverna att få arbeta tillsammans i grupper som förenar olika åldrar och klasser – allt för att göra alla trygga och ge möjlighet att lära känna ”nya” kamrater.

På platsen på bilden kommer Nigel att tillsammans med elever bygga en vattentrappa i mindre modell. Ni som har varit i Ytterjärna känner kanske till de vackra konstruktioner som låter avloppsvatten genom syresättning och rörelse renas till friskt vatten. En sådan kommer vi att ha på vår skolgård! (inte med avloppsvatten, dock…)

Ni är hjärtligt välkomna att delta under veckan. Alla klasser kommer först att ha sina morgonperioder, föreläsningar/arbete/workshops kommer att äga rum framför allt mellan kl 10 och 12. De äldre eleverna kommer även att få delta i Nigels arbete på eftermiddagarna och hjälpa till med bygget av vattentrappan.  Det kommer att ingå som ett moment i deras teknikundervisning. Handfast undervisning, där hela människan med tanke, känsla och vilja deltar – det är Waldorfskolans metod.

Vi gläder oss mycket åt allt detta som kommer att äga rum under nästa vecka, och delar mer än gärna upplevelsen med er föräldrar. Har ni möjlighet, titta förbi här under veckan. På måndag klockan 10 inleder Nigel veckan med föreläsning i Stora Salen, det vill jag verkligen inte missa!

/Maria