Nu har det nya läsåret börjat!

Jag heter Maria och är rektor på skolan. För er som inte känner mig kan jag berätta att jag har arbetat här som lärare tidigare, men nu är rektor på heltid. Jag har två barn på skolan (sammanlagt har jag haft fyra barn här under åren) och jag är oerhört glad att få möjlighet att vara här hela dagarna!

Den här bloggen tänker jag använda för att ge information och lite bilder av hur vi arbetar här på Waldorfskolan.

Arbetet är i full gång i alla klasser på skolan. Det sjuder i alla hörn och i alla rum. Det är så roligt att få träffa nya elever och lärare, och de gamla också förstås!

I träslöjden håller just nu ett stort arbete på att slutföras: en vägg har slagits ut, en dörr har satts in, nya hyvelbänkar har införskaffats och det är snart klart! Eleverna hjälper till med iordningställandet och det är en härlig aktivitet där nere.

Jag sysslar just nu med att se över vårt kvalitetsarbete, det enda vi fick en anmärkning på när Skolinspektionen hade sitt tillsynsbesök här i våras. Så ofta jag kan passar jag på att lämna detta en aning tråkiga arbete… I tisdags var jag nere på fritids och tog emot våra nya ettor, vilken härlig grupp!

I dag är det torsdag och eurytmi, och det innebär att det hörs mycket pianomusik från eurytmisalen. Det ger en underbar stämning åt hela skolan. På torsdagarna har vi ju också sångstund med hela skolan klockan 9.30, om ni har möjlighet att komma och hälsa på då så gör det!

hälsningar från

Maria