Kollegiet

På torsdagarna samlas alla lärare här, i vårt lärarrum:

IMG_2327-2

Då har vi kollegium mellan 14.15 – 18.00 som består av: pedagogiska samtal om elever och klasser, viktiga informations- och beslutspunkter samt en timme som består av konstnärligt övande och studier. Vi kan till exempel göra eurytmi tillsammans, formteckning, måla, leka lekar och sjunga, och studierna handlar oftast om antroposofiska texter av olika slag som vi kämpar med att sätta oss in i.

I torsdags hade vi kollegium tillsammans med Barnträdgården, den waldorfförskola som ligger alldeles intill vår skola. Fast vi arbetar utifrån samma pedagogik och är så nära varandra så är det inte alltid man har tid att träffas, precis!

IMG_2842

Efter ett gott fika – alltid rätt med fika! – och samtal om olika praktiska saker som t ex den förskoleklass som vi kommer att starta även på skolan (fr o m i höst kommer det alltså att finnas två förskoleklassgrupper med waldorfpedagogisk inriktning i Västerås!), fick vi en rundvandring på Barnträdgården. Vilka underbara lokaler, tänk att dessa baracker som utifrån ser så trista ut döljer ett så vackert inre av kreativitet, vackra färger och rogivande miljöer! Den omsorg som läggs på varje barn märks hos lärarna när de talar om sina små elever.

Det var en härlig eftermiddagsstund. Till hösten är det vi på skolan som bjuder igen, då har vi gemensamt kollegium här på skolan.

/Maria