Ett nytt läsår

IMG_3577

Det känns i luften: en friskhet, ett annat ljud, ett annat ljus. Efter denna väldigt typiskt svenska sommar med mycket regn är det en ny tid som börjar. Höstens skärpa och energi är i antågande, och ett tydligt tecken på det är alla upprop som just i dagarna sker runt om i alla skolor.

Här på skolan hade vi vårt upprop idag. En mängd ”gamla” och nya elever, föräldrar, släkt och vänner samlades här på vår skolgård för att tillsammans börja det nya läsåret. Det var pirrigt, roligt att återse gamla vänner och träffa nya blivande vänner. Många var nog lite nervösa, både barn och vuxna – hur ska det bli egentligen?

Den sista veckan har varit intensiv här på skolan. Ni som har varit här har sett korridorer och klassrum stökiga och belamrade med saker. På något mystiskt sätt – varje år är jag lika förvånad över denna kraftansträngning som alltid sker – har skolan blivit alldeles underbart prydlig och fin!

Så här såg det ut i förra veckan:

IMG_3586              IMG_3570

IMG_3582

Och nu ser det istället ut så här:

IMG_3601              IMG_3602

IMG_3607              IMG_3608

Vi brukar alltid vara extra måna om att välkomna våra allra minsta elever, de nya ettorna. I år hade vi förutom en fin ny förstaklass, också en förskoleklass att ropa upp. De ska ha sitt rum på eftermiddagshemmet, allra längst in i hörnrummet:

IMG_3609              IMG_3610

 

Här är våran Anna i full färd med att städa på fritidshemmet:

IMG_3615

 

Imorgon, onsdag, börjar det på riktigt!

/Maria