Menu

matsedel

 

Vecka 47:

Måndag: Spagetti och köttfärssås

Tisdag: krämig morotsgryta med ris

Onsdag: Torsk och potatis

Torsdag: Linsgryta med ris

Fredag: Grönsakssoppa med färskt bröd

 

 

 

 

 

 

På Waldorfskolan värdesätter vi kosten högt. Maten är till största delen (tre dagar/vecka) vegetarisk med fullgott proteininnehåll. Kött och fisk serveras en dag var varje vecka. Maten är lagad från grunden på skolan, och i första hand ekologisk eller biodynamisk. Köttet är ekologiskt eller svenskt, och fisken MSC-märkt.
När det är kött eller fisk på matsedeln serveras även ett vegetariskt alternativ. 
Som tillbehör serveras alltid, förutom grönsaker och sallader, smårätter med baljväxter (bönor, hummous, kikärter, linser) för att tillgodose behovet av protein. 
 

 

Västerås Waldorfskola, Regattagatan 39, 723 46 Västerås, Maila till ledningsgruppen@vwaldorf.se eller ring: 021-80 49 55 alt. 021-80 49 28